Henriksdals Vingård

Henriksdals Vingård ligger nära charmiga kustsamhället Skillinge med öppna landskap och närhet till prisbelönta restauranger, caféer och milslånga sandstränder precis som på kontinenten. Bara en sak som fattas. Närproducerat vin av hög klass och en egen vinregion med gårdsförsäljning. Följ gärna vår resa med slutmål att ta emot cyklande vinfantaster när regeringen tagit sitt förnuft till fånga.

Henriksdals Vingård beläget i Öppet landskap i Skillinge
Öppen skogsmiljö i Henriksdals Vingård med vinprovning i österlen

Vinprovning Österlen

I dagsläget ägnar vi oss endast åt vinodling. Mitt första mål är att bemästra svensk vinodling och skapa den perfekta druvan och skörden. Det finns en tanke att därefter utveckla ett vineri sammanbyggt med besökslokaler där man kommer kunna njuta av vinprovning på Österlen av högsta kvalité. Så länge går det bra att boka boende på Henriksdal Vingård om ni är nyfikna på vinodling eller bara vill uppleva vackra Österlen.

Entreprenör & Vinodlare

John Kombokis Ekström

Jag och min fru är båda uppvuxna i vackra Skillinge och det var en speciell känsla när vi 2017 flyttade tillbaks med våra tre barn och tog över Henriskdal. Vinodling är ett stort intresse men också en typ av avslappning och terapi som hjälper mig varje ner från ett mycket hektiskt jobb. Jag har alltid haft stora drömmar och så länge jag får drömma känns livet alltid spännande.

Efter ekonomisk inriktning i gymnasiet tjänstgjorde jag ett år i den svenska armen. Därefter flyttade jag till Kalifornien och studerade ekonomi och amerikansk historia under ett år. Tillbaka i Sverige blev det ytterligare tre års studier inom management, ekonomi och marknadsföring med en examen från Lunds Universitet. Förutom familj och entreprenörskap försöker jag tillfredsställa min stora passion för tennis. 

John Ekström grundare och ägare av Henriksdals Vingård

Kontakta oss

Om du har några frågor eller funderingar om vår verksamhet, går det bra att kontakta oss.

Aktiebolaget Olof Ekström
Tel: 0733-269759
Info@henriksdalsvingard.se

Hitta till oss

Hoby 2315
276 36 Borrby
Skåne

Henriksdals Vingård

Ekologisk svensk vinodling med en stor portion passion

Kontakt

Henriksdals vingård
Hoby 2315
276 36 Borrby
0733-269759
info@henriksdalsvingard.se

©Henriksdals vingård 2019